Home / Korisno / BILJKA KOJA UNIŠTAVA SVE BAKTERIJE ZBOG KOJIH VAŠI ZUBI PROPADAJU

BILJKA KOJA UNIŠTAVA SVE BAKTERIJE ZBOG KOJIH VAŠI ZUBI PROPADAJU

Vrlo često nam se dešava da nam iz čista mira zubi počnu propadati. Čistimo ih i peremo najboljim sredstvima koje možemo kupiti u trgovimama, ali ništa se ne dešava, napretka nema.

Naši zubi počinju da propadaju, u tom trenutku, počinjemo gubiti i samopouzdanje, jer ipak, mnogo je ljepse kada zubi lijepo izgledaju i kada su zdravi, sve je mnogo lakše.

Da ne bi izgubili svoje lijepe zube, i samopouzdanje, donosimo vam rješenje, koje će vam pomoči rješiti ovaj problem.

Zaboravite na pastu za zube s okusom metvice i pokušajte s kokosovim uljem. Kokos je vrlo moćna biljka jer može ubiti bakterije odgovorne za propadanje zuba.

Irski naučnici su testirali učinak kokosovog ulja na Streptococcus mutans – bakteriju koja se lijepi na zube i proizvodi kiselinu koja uzrokuje propadanje zuba. Kad je ulje pomiješano s probavnim enzimima, postalo je snažno sredstvo za ubijanje spomenute bakterije.

Zubni karijes je zdravstveni problem na koji se ne obraća dovoljno pažnje.

Utiče na 60 do 90 posto djece te većinu odraslih u razvijenim zemljama. Kokosovo ulje modificirano s enzimima u proizvodima za higijenu zuba bilo bi atraktivna alternativa hemijskim aditivima, posebno zato jer djeluje u relativno niskim koncentracijama.’

Kokosovo ulje ubija i gljivicu Candidu albicans, koja uzrokuje iscjedak, bolni spolni odnos te peckanje ili žarenje za vrijeme mokrenja.

About admin

Check Also

Ako imate bijele tačkice oko očiju NI SLUČAJNO IH NE ‘ISTISKUJTE’: Evo kako da ih se riješite

Milie ili bijele tvrde tačkice koje se mogu pojaviti na cijelom licu se formiraju tako …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: