Home / Info / DJEČAK (13) IZGRADIO KUĆICU ZA MANJE OD 1.300 EURA: U njoj ima sve, a jedan detalj će vas oduševiti!

DJEČAK (13) IZGRADIO KUĆICU ZA MANJE OD 1.300 EURA: U njoj ima sve, a jedan detalj će vas oduševiti!

Prije nešto više od godine Luk Til (13) iz SAD počeo je da gradi kućicu za sebe jer je želio da ima prostor koji bi bio samo njegov. Sagradio je u dvorištu kuće svojih roditelja za samo 1.500 dolara (oko 1.300 eura). Kućica ima nešto više od osam kvadratnih metara.

Njegovo tinejdžersko utočište krasi mali dnevni boravak s televizorom i spavaća soba u potkrovlju. U svojoj kućici Luk najčešće piše domaće zadatke, a nekoliko puta nedjeljno i prespava u njoj. Ponekad ga posjete prijatelji pa napravi palačinke na maloj kuhinjskoj ploči.

Na ideju da napravi svoju kućicu je, kaže, došao tokom dugih ljetnjih mjeseci kada se dosađivao. Krenuo je da istražuje kako da je napravi za malo para. Najprije je morao da smisli kako sve da finansira, ali i to je riješio fantastično.

Pomagao je komšijama u zamjenu za novac ili materijale koji su mu bili potrebni za gradnju, ili čak za neke usluge. Na primjer, u susret mu je izašao električar koji mu je u kućicu sproveo struju u zamjenu za čišćenje garaže.

Čak 75 odsto materijala, koji je Luk iskoristio za gradnju, je reciklirano.

Našli su se tu i ostaci bakine staze kao i vrata koja su nekada krasila kuću ujakovog prijatelja. Kućica ima sve što joj je potrebno. Na vodovod nije spojena, ali dječak nema problema s tim.

“Volim minimalizam i želio sam da imam saopstvenu kuću bez ogromne hipoteke“, rekao je.

Otac Greg mu je odmah na početku rekao da ga podržava, ali samo u slučaju ako uspije sam da sakupi novac i izgradi kuću kakvu je zamislio.

“Bila je to prilika da dijete uradi nešto više od samog igranja video igrica i bavljenja sportom, i da nauči neke lekcije iz života“, rekao je ponosni otac.

Dječak na ovoj kućici ne staje. Već razmišlja o studentskim danima – ima ideju da izgradi nešto veću mobilnu kućicu u kojoj bi živio tokom studiranja kako ne bi trošio novac na klasični studentski smještaj.

About admin

Check Also

ZNATE LI NEKOG ROĐENOG U APRILU: 10 razloga zašto su ljudi rođeni u aprilu najbolji!

April je najtajanstveniji mesec u godini, pa takve moraju biti i osobe koje su rođene …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: