Home / Info / Geni su mu iz Bosne Pusi motani duhan Ima 125 godina, dijete od 7 godina i još zavodi žene on je glavni baja u selu a evo i zbog cega (VIDEO)

Geni su mu iz Bosne Pusi motani duhan Ima 125 godina, dijete od 7 godina i još zavodi žene on je glavni baja u selu a evo i zbog cega (VIDEO)

Prema biolozima, dugovječnost je prosječni životni vijek očekivan u idealnim uvjetima.

Kako definira “idealne uvjete” može da se razlikuje od osobe do osobe.

Neki mogu reći da je bitna genetika. Ali čak i ako vaši preci nisu živjeli dugo, to ne znači da ćete i vi živjeti toliko koliko i oni. Genetika vam samo može pružiti najviše 30 posto očekivanog trajanja života.

Ostalo je sve na vama. Ostale komponente su pod vašom kontrolom, poput ponašanja, ishrane i načina života.

Dok mnogi stogodišnjaci tvrde da su ishrana, vježbanje i zdrav stil života doprinijeli njihovoj dugovječnosti, drugi ljudi potpuno razbijaju te teorije.

Jedan od njih je i 125-godišnji (neki tvrde da ima 117, a neki i 135, nije tačno potvrđeno jer nema izvod iz matične knjige rođenih) starac iz Libanona Suliman el-Mul, koji usput rečeno, i svakodnevno puši cigarete preko 40 godina.

On je tako energičan i okretan, kuha, cijepa drva, šeta dnevno oko tri kilometra i ima sedmogodišnjeg sina, piše Life coach code.

Dvaput se ženio, njegova prva supruga umrla je nakon 70 godina života, s njom je imao sedmoro djece. Sada živi s drugom suprugom. I još zavodi žene, tvrdi ona.

Njegov savjet za zdravlje i dugovječnost je da treba jesti zdravu i kvalitetnu hranu, kako bi se izbjeglo ono što je nezdravo i disciplina.

– Tajna je u vrsti i kvalitetu ishrane. Jedem koliko mi je potrebno. Nemojte se približavati hrani koja sadrži nepoznate sastojke i klonite se ulja proizvedenih na tržištu. Čisto maslinovo ulje, med i kozji pročišćeni maslac su eliksir za dobro zdravlje i dug život – kaže ovaj starac.

About admin

Check Also

U Bihaću nakon porodične tragedije zavladala nevjerica: Vlasnik kuće u kojoj je otac živio sa djecom dovest će bagere i sravniti je sa zemljom!

Vrijeme je na kućnom broju 2 Ulice Muje Hrnjice u Malom Lugu pokraj Bihaća stalo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: