Home / Hronika / LJUBA ŠIPTAR OTKRIVA TAJNU POSLJEDNJE ARKANOVE FOTOGRAFIJE! Rekao mi je: Danas sam najsretniji čovjek! 5 MINUTA KASNIJE JE UBIJEN!

LJUBA ŠIPTAR OTKRIVA TAJNU POSLJEDNJE ARKANOVE FOTOGRAFIJE! Rekao mi je: Danas sam najsretniji čovjek! 5 MINUTA KASNIJE JE UBIJEN!

Bankar nad bankarima, jedini bankarski novinar, Miloševićev miljenih i još mnogo epiteta vezivali su se za ime Ljube Mihajlovića Šiptara. On je poslije 17 godina progovorio o posljednjim trenucima sa Akranom, kao i čuvenoj fotografiji poslije koje je Željko Ražnatović ubijen.

“Željko Ražnatović Arkan je čitao svaku moju kolumnu u “Politici“. Kad smo se upoznali početkom 1992. godine rekao mi je “Nisam vidio hrabrijeg čovjeka da piše tako kritički prema državi“.

Bio je vlasnik nekoliko firmi, a svi računi su bili u Komercijalnoj banci. Te firme su uvozile robu široke potrošnje, nešto malo naftu, ali uglavnom tekstil, razna pića itd. I kad je preuzeo Obilić, otvorio je račun u Komercijalnoj, tako da je prodaja fudbalera išla preko nas. Arkanove firme su imale sitan promet, osim Obilića gdje su transferi bili u milionima maraka.

Mi smo se družili često, odlazio sam kod njega na slavu, na rođendane Cecine, dolazilo je tu elitno društvo… Onog dana kada je poginuo, ja sam pošao na bazen u Interkontinental, boljelo me rame. Arkan je sjedio u separeu i pozvao me: “Đenerale, dobro da si naišao“.

Oslovio me tako zbog mog prezimena Mihajlović. Rekao je još “Danas sam najsretniji čovjek, ne dugujem nikome ništa. Nešto sam Mandi dugovao, Mando, reci Đeneralu je l sam ti vratio juče dug. Odsad ću da se posvetim isključivo Obiliću.

Tada je i nastala ona čuvena fotografija koju je napravio fotoreporter Obilića, a za koju je Akran rekao da će da uđe u historiju. To je bilo oko pet po podne, otišao sam na bazen, a Akran je ubijen poslije pet mintua. Par dana poslije ubistva Arkana kod mene je došla Ceca i tražila pozajmicu od 150.000 maraka da bi platila izvođača radova na stadionu. Ja sam joj taj novac odmah odobrio.

Onda me ispitivala policija, “Kako, zašto si joj dao?“. Kako da ne dam, to je moj klijent, ja sam to dao uz kamatu, uz obezbjeđenje i siguran sam da će da vrati. I šta sam uradio loše? Cecu su neoprovdano hapsili, samo da je kompromituju, nisu voljeli Akrana, pa su pokušali preko Cece da se svete“, ispričao je Mihajlović za Ekspres.

About admin

Check Also

KRENULA DA SE PORODI PA POGINULA, TEK ROĐENA BEBA POSTALA SIROČE: Rođak stradale Jovane otkrio jezivu činjenicu o udesu koji je porodicu zavio u crno

Jovana Milenković (24), koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, podlegla je povredama dan kasnije, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: