Home / Hronika / Ne brini brate, sve tvoje tajne nosim sa sobom… Emotivni govor na sahrani ubijenog navijača, a onda je počela najtužnija pesma ikada (VIDEO)

Ne brini brate, sve tvoje tajne nosim sa sobom… Emotivni govor na sahrani ubijenog navijača, a onda je počela najtužnija pesma ikada (VIDEO)

“Za sve što predstoji, neizmerno nedostaješ. Mnogo je neizgovorenih reči zapelo u grlu, ljubimo te i volimo, brale naš”

Jecaji su parali nebo iznad groblja Orlovača, gde je u četvrtak sahranjen ubijeni navijač Rada.

Kada je došlo vreme za večni rastanak jedan od najboljih prijatelja ubijenog Savkovića stao ispred svih i oproštajnim i emotivnim govorom se u ime svih prisutnih oprostio od prijatelja, druga, brata, neprežaljenog kuma.

“Ne obraćam ti se u prošlom vremenu, jer bih tako uvredio i tebe i nas. Ovog časa ti si ovde sa nama. Svojom dobrotom i šaljivim izrazom lica ispunjavao si naša srca srećom. Ne opraštamo se od tebe jer ne želimo. Ovde smo da te ispratimo na put sa zvezdama. Sada si jedna od njih – ona najsjajnija koja će nas obasjati kada posustanemo.

Odlazak je besmislen, nepodnošljiv – ne prihvatamo.

Zato, dok gledaš u naše oči, zamagljene od suza, ne ljuti se na nas, prijatelju. Gledaj ih, i u njima nađi svoj put. Slobodu za kojom tvoja neiskvarena, utihnula duša čezne.

Ovozemaljski život protkao si radošću, ludorijama i neizmernom srećom. Fascinirao si svojom hrabrošću i dostojanstvom. I kad je bilo najteže, ti si bodrio nas – jer to rade momčine. Biti najveći kad je najteže – to mogu samo veliki.

Svakog trenutka očekujemo da ćeš se pojaviti iza ćoška i reći da je ovo ružan san, košmar iz kog ne možemo da se probudimo.

Dok čitam ovo, kume, jedna misao mi slama srce: Nećeš biti sa mnom onog dana kad se budem ženio. Nećeš biti moj kum jedini i neponovljiv!

Ne brini brate, sve tvoje tajne nosim sa sobom, do nekog sledećeg susreta.

Zaplovi u svoju slobodu raširenih krila, krila koja nikad niko nije mogao slomiti.

Za sve što predstoji, neizmerno nedostaješ. Mnogo je neizgovorenih reči zapelo u grlu, ljubimo te i volimo, brale naš.”

Sve vreme tokom njegovog govora čuli su se uzdasi i jecaji, a niko nije mogao da suzdrži suze.

Nakon opela, zasvirana je pesma Džeja Ramadanovskog “Nedelja”.

About admin

Check Also

KRENULA DA SE PORODI PA POGINULA, TEK ROĐENA BEBA POSTALA SIROČE: Rođak stradale Jovane otkrio jezivu činjenicu o udesu koji je porodicu zavio u crno

Jovana Milenković (24), koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, podlegla je povredama dan kasnije, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: