Home / Info / OHOHO: Čovek iz Ugande oženio tri žene odjednom jer nije mogao platiti tri svadbe (VIDEO)

OHOHO: Čovek iz Ugande oženio tri žene odjednom jer nije mogao platiti tri svadbe (VIDEO)

Mohammed Ssemanda (50), musliman iz Ugande, prošli je mjesec odjednom oženio tri žene jer si nije mogao priuštiti tri različite ceremonije. Izazvao je šok u lokalnoj zajednici kada se pojavio s tri mladenke.

Medijima je rekao kako sve tri supruge znaju da on finansijski ne stoji baš najbolje, ali su se pristale udati za njega iz ljubavi. Kaže i da nisu ljubomorne jedne na drugu. Mohammed kaže da će raditi vrlo naporno kako bi mogao uzdržavati obitelj.

“Nisu ljubomorne i sretne su što su dobile dom”, kaže Mohammed Ssemanda.

Salmat Naluwugge (48), Jameo Nakayiza (27) i Mastulah Namwanje (24) su na ceremoniji bile jako sretne i izgleda da im je godila medijska pažnja. Naluwagge i Mohammed su već u braku 20 godina, pa je to bila samo obnova zavjeta. Par ima petero djece. Druge dvije djevojke su sestre i imaju svoju djecu.

“Zahvalna sam mužu što se za sve tri nas oženio odjednom. To je znak da neće diskriminirati niti jednu od nas”, kaže Salmat Naluwugge. Poligamija je prisutna u muslimanskim zemljama, a prihvatljiva je uglavnom u slučajevima kako udovice i siročad ne bi ostali bez financijske potpore, piše Odditycentral.

About admin

Check Also

NE PIŠE NAM SE DOBRO: Ovo je prognoza za LJETO i neće vas obradovati

ako meteorolozi najavljuju očekuje nas vrelo i sparno ljeto. Očekuje se da će juni biti …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: