Home / Humor / CHAT DANA: Slušaj, Sanja,..

CHAT DANA: Slušaj, Sanja,..

Slušaj, Sanja…

slusaj2

BONUS PRIČA

Bio jednom jedan bogati trgovac koji je imao četiri žene.

stariji-muskarac

Najviše je volio svoju četvrtu ženu. Poklanjao joj je bogate poklone, brinuo se o njoj dajući joj svo materijalno bogatstvo.

Također je volio i svoju treću ženu. Bio je ponosan na nju i uvijek je pokazivao svojim prijateljima. Ali uvijek je postojao strah kod njega da će ga ona napustiti i otići sa nekim drugim daleko od njega.

Volio je i svoju drugu ženu ona je pažljiva i brižna prema njemu. U stvarnosti, njoj se najviše ispovijedao. Kad kod bi trgovac imao problem prilazio bih svojoj drugoj ženi koja bi mu uvijek pomogla i vodila bi ga kroz teška vremena.

Ali trgovac je imao i svoju prvu ženu, koja mu je bila vjerna i pomagala mu godinama da stekne svo to bogatstvo. Brinula se o domaćinstvu i obitelji. Međutim, trgovac je nije volio i jedva da ju je primjećivao.

Jednoga dana trgovac se razboli. Znao je da će umrijeti uskoro. Razmišljao je o svom bogatstvu i životu punom blaga, pa reče sebi: „Imam četiri žene. Ali kada umrem, ostati ću sam.“

Odluči on razgovarati sa njima, pa upita prvo svoju četvrtu ženu: „Volim te najviše od svih. Davao sam ti sve najbolje stvari i brinuo se o tebi. Sada umirem i htio bih da me slijediš kroz moju sm.rt.“ Ona se iznenadi: „Ne dolazi u obzir“ odgovori mu ona i napusti ga ne rekavši ni riječi više.

Njen odgovor mu probi grudi poput oštra noža. Tada trgovac, sav utuče, upita svoju treću ženu: „Volio sam te i uvijek bio u tvom društvu. Sada kada umi.rem, želiš li me pratiti kroz smrt?“ „Ne,“ odgovori ona, „život je tako dobar ovdje i čim ti umreš ponovno ću se udati za drugoga.“ Te riječi slomiše trgovčevo srce.

Upita potom svoju drugu ženu: „Uvijek sam te pitao za savjet i ti si mi pomagala. Sada ponovo trebam tvoju pomoć. Kada umrem hoćeš li biti uz mene?“ „Na žalost, ne mogu ti više pomoći,“ odgovori mu druga žena. „U najbolje slučaju otpratiti ću te do groba.“ Njen odgovor ga pogodi poput munje i on se sruši bez riječi duboko razočaran.

Tada začuje glas: „Ja ću ići sa tobom. Slijediti ću te bez obzira gdje ćeš ići.“ Trgovac podigne pogled prema svojoj prvoj ženi. Bila je tako jadna, neuhranjena.

why-men-need-women

Sa tugom u grlu trgovac reče: „Trebao sam se bolje brinuti o tebi. Ti me jedina nisi napustila.“

About admin

Check Also

VIC DANA: Muž i žena iz Bosne otišli raditi u Njemačku a ni riječ NE ZNAJU

Muž i žena iz Bosne otišli raditi u Njemačku a ni riječ Njemačkog ne znaju. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: