Home / Info / Čim uđete u avion, stjuardesa već zna jednu jako važnu stvar u vezi sa vama – evo i koju!

Čim uđete u avion, stjuardesa već zna jednu jako važnu stvar u vezi sa vama – evo i koju!

Stjuardese moraju da imaju kontrolu u kabini u svakom trenutku i to je najvažnija stvar kada je bezbjednost putnika u pitanju.

Bezbjednost je najvažniji dio njihovog posla i zato moraju da znaju ko je ko i uvijek budu spremne na sve. Kako bi to postigle, stjuardese su istrenirane da primjete brojne stvari u vezi sa vama čim se ukrcate. One vas procjenjuju i razmišljaju o svim mogućim situacijama do kojih može da dođe.

Sjak Šultes je stjuardesa 30 godina i otkrila je prvu stvar koju primjeti na svakom putniku. U pitanju je jezik kojim govori.

“Prvo obraćamo pažnju na njihov jezik i to da li sa sobom imaju neki magazin ili novine. Ako znam njihov jezik, pokušaću da ih pozdravim – nadam se pravilno. Ako osoba ne govori engleski, onda ne može da razumije komande i ne mogu da pročitaju instrukcije za otvaranje izlaza u slučaju opasnosti. Zbog toga im možda nećemo dozvoliti da sjede pored izlaza”, objašnjava ona.

Još jedna jako bitna stvar na koju obraćaju pažnju jeste to da li je putnik pio.

“Ako neko uđe u avion pijan ili drogiran, možda ćemo ih zamoliti da ga napuste. Prvi utisak je uglavnom najtačniji i dešava se da izbacimo putnika iz aviona ako procjenimo da može da bude opasnost”, dodaje Sjak.

Pored ove dvije stvari, stjuardesama je jako važna i vaša kondicija, posebno ako ste mišićavi.

“Redovno obraćamo pažnju na stvari koje bi nam rekle da neko ne bi trebalo da sjedi pored izlaza za slučaj opasnosti. Potrebno je da budete u formi kako biste podigli tešku polugu koja ima skoro 30 kilograma ili otvorili vrata koja su nekoliko puta teža.

A ako ste baš snažni, stjuardese će za vas možda imati još opasniji posao.

“Ako je neko baš mišićav i snažan, odmah zapamtim njegovo lice i gdje sjedi. Ako tokom leta dođe do neke neprijatne situacije, diskreno ću pitati neke od tih osoba da li bi nam pomogle da je riješimo. Možda da savladaju ili sputaju nekog putnika koji se ne ponaša kako treba i tako ugrožava bezbjednost drugih. Nadamo se da do toga nikad ne dođe, ali dešava se”, objašnjava Sjak za Mirror.

About admin

Check Also

ILDA ŠAULIĆ NAKON TEŠKOG GUBITKA PROGOVORILA O TRUDNOĆI, NJENE RIJEČI POGODIT ĆE I NAJTVRĐE SRCE: “Kćerki ću pokloniti brata ili sestru..”

skoro će se navršiti godinu dana od gubitka “kralja narodne muzike” Šabana Šaulića. Pevač je …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: