Home / Info / DOMAĆIN PERO SA SVOJIH 70 GODINA NE PAMTI OVAKAV FENOMEN: Neviđeno čudo u Prnjavorskom selu Mlinci!

DOMAĆIN PERO SA SVOJIH 70 GODINA NE PAMTI OVAKAV FENOMEN: Neviđeno čudo u Prnjavorskom selu Mlinci!

U domaćinstvu Pere Topića u prnjavorskom selu Mlinci, krava Brezulja otelila je tri zdrava teleta – Milavu, Ćetulju i Jablana!

Presrećni domaćin, zbog neočekivanog dobitka, potvrđuje da je to rijedak slučaj u stočarstvu.

Prinovama u štali Topića posebno su se, sa grajom i pesmom, obradovali unučići, Milica, Marko i Mirko, koji su odmah kumovali imenima teladi.

– Ne samo u selu, nego i u okruženju, rijetko se dešavalo da krava oteli dvoje teladi, a trojke ne pamtim u ovih svojih 70 godina – kaže Pero, kome se posrećilo kada je prije neku godinu Brezulju kupio od komšije. – Istina, njena majka se bliznila, ali niko nije ni slutio da će Brezulja čak troje teladi donijeti na svijet.

krava

Pero ističe da ovaj svojevrsni fenomen nije rezultat vještačkog osjemenjavanja, već zahvaljujući činjenici da u štali ima svog rasplodnog bika. Prisjeća se da je ranije imao i kobilu koja se obliznila ali, nažalost, ždrijebad nisu preživjela. Telad su, srećom, živa i zdrava, ali ni njihov dolazak nije mogao proteći bez prave drame, preokreta i iznenađenja.

– Jutro pred teljenje veterinar je nagovijestio skoro teljenje, do kojeg je došlo uveče kada sam brala kukuruz – priča domaćica Vida Topić.

– U pomoć nam je pritekla komšinica pri teljenju prvog teleta. Naslutili smo da to nije sve, pa smo, ipak, u pomoć pozvali veterinara koji je pomogao da se oteli i drugo tele, ali i potom otišao dalje na teren, na drugi kraj opštine. U međuvremenu stigao je i sin, koji je zapazio da se nešto čudno dešava sa Brezuljom. Ponovo smo u pomoć pozvali komšinicu i tako se otelilo i treće zdravo tele.

Novi.ba/Alo.rs

About admin

Check Also

NAPOKON DOBRE VIJESTI, PO PRVI PUT PALA STOPA INFEKCIJE: Od početka pandemije koronavirusa nismo ovo čuli!

Foto: Printscreen Ministarstvo navodi i da je do sada izliječeno 410 lica, 185 više nego u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: