Home / Info / Imam 40 godina i još uvijek nemam muža, a samački život mi je ‘odvratan’ – što da radim…

Imam 40 godina i još uvijek nemam muža, a samački život mi je ‘odvratan’ – što da radim…

Oduvijek sam željela i htjela imati obitelj. Sebe sam jedino mogla zamisliti kao suprugu i majku i odmalena sam se za to i molila. I gle, evo me u ekipi 40+, a od braka ništa. Nemam nikakvih problema u odnosima s ljudima općenito – imam divne prijatelje, rođake, čak i kolege. Ali brak kao da mi nije suđen. Samački život mi je odvratan, a većina samaca (posebno muških) s vremenom postanu čudaci. Plašim se da se to i meni ne dogodi, pa se onda svako malo “svađam” s Bogom, jer mi se čini da druge voli više nego mene. Dapače, čini mi se što je čovjek pokvareniji, da ga više voli, a oni koji cijeli život žive pobožno neka ostanu sami i bez ikoga.Srdačan pozdrav, Mare Draga Mare, Naše prvo poslanje nije biti u braku, biti zaređen ili pak posvećeni laik već je prvo poslanje ljubiti. Ljubiti Boga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom i bližnje kao što je Krist nas ljubio. Savjetujem ti da o tome promišljaš. Vjerujem da u svakom svom danu imaš puno prilike za ljubiti, a na takav način ćeš vršiti volju Božju i imati istinski mir u srcu. Brak ili redovništvo nisu po sebi formula za radost, mir i u konačnici spasenje, već ljubav.

Ako to budeš nastojala živjeti vršit ćeš volju Božju, a uz to na najbolji način pripremati srce za brak ili što je već Bog tebi namijenio. Ništa se ne boj, razvijati odnos s Bogom je najvažnije jer On jedini može do kraja i potpuno ispuniti čežnje tvoga srca, a to ne može niti jedan muškarac čak ni u braku koji je kršćanski, jer smo nesavršeni. Dvoje ljudi u braku zajedno trebaju ići prema Bogu koji je vječni mir i radost za oboje. No, to ne znači da se nećeš udati. Znam mnoge koji su u brak ušli u 40-im. Bogu je sve moguće. Budi hrabra, moli se iskreno Bogu, razgovaraj s njim, sve mu reci, svoje osjećaje, razočaranja, strahove, čak se možeš i svađati s njim ako želiš. Tražite najprije Kraljevstvo Božje, a sve drugo bit će vam nadodano. To su ohrabrujuće Isusove riječi koje nas upućuju da je najbitnije dospjeti u Nebo. Ne boj se, samo hrabro i svakako se utječi našoj dragoj nebeskoj Majci, Mariji.

Loading..

-Komšija koji je mlađi od mene preko 20 godina me danima spopadao. Imam 44 godine i udata sam, ali to klincu nije ništa značilo, jednnostavno i pored svega toga me želio “povaliti”. Zivkao me je u svaka doba dana i noći, slo mi poruke na fb, dolazio na kućna vrata sa nekim bamalnim razlozima. Iako sam ga odbijala, on je bio toliko uporan i dosadan da je na kraju moj muž počeo da me sumnjičavo gleda. Nisam željela da išta kažem mužu, jer ne znam kako bi reagovao, ipak komšiluk je i tako to te sam prije par noći odlučila da se vidim sa tim klincem i da ga probam ubijediti da prestane sa svim tim i da od mene ne može dobiti to što želi, a i sin može da mi bude… ono glupo je. Odvezla sam se do njegove vikendice, gdje je rekao da će me čekati, a kada sam došla iznenadila sam se jer nije bio sam, već sa nekim meni nepoznatim drugom.

Ušli smo u vikendicu i počela sam da ga, odnosno ih ubjeđujem da to što žele nije uredu i da prestane da me zove jer mi pravi probleme, ali tada su njih dvojica navalila na mene i jednostavno sama protiv njih dvojice nisam mogla da se oduprem, da je bio sam možda bih i mogla, ali… u par sekundi su me raspremili, a onda su počeli da me “pune” na silu, doduše samo u početku, kasnije sam svjesna situacije se opustila jer nisam željela da zadobijem neke povrede. Preko dva sata su me iskorištavali i kada sam došla kući bila sam sva slomljena. Muž se uplašio kada me je vidio kako izgledam… slagala sam ga da sam krenula na fitnes i da sam zbog toga tako iscrpljena. Nikada ga nisam prevarila i gorko se kajem što sam ikako pristajala da se vidim sa tim balavcem. Možda sam sve trebala odma u početku reći mužu, ovako sada je prekasno za sve.

Podjeli ovo:

Loading...

About admin

Check Also

POUČNA PRIČA: Svekrva i tri snahe

Starija žena priča istiniti događaj svojoj prijateljici. Rodila sam tri sina, svi su odrasli, škole …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d bloggers like this: