Home / Hronika / POTRESNI DETALJI POGIBIJE RUDARA KOD SJENICE: Edinu (28) stena od 100 kilograma pala pravo na glavu! Tuga, spremao se za veselje i ženidbu, a sad ga sahranjuju

POTRESNI DETALJI POGIBIJE RUDARA KOD SJENICE: Edinu (28) stena od 100 kilograma pala pravo na glavu! Tuga, spremao se za veselje i ženidbu, a sad ga sahranjuju

Rudar Edin Mujović (28) poginuo je u noći između ponedeljka i utorka u rudniku mrkog uglja „Štavalj“ kod Sjenice kad se na njega, dok je bio u otkopu, obrušio komad uglja teži od 100 kilograma!

2036511 hro stavalj rudinik ls

 

Kako su za Kurir ispričale Edinove kolege, nesreća se desila oko 1.30 sati, na 250 metara ispod zemlje, u jami, dok su radili treću smenu. Ogromna stena je pogodila Mujovića pravo u glavu.

Opipavali mu puls

– Obrušila se stena na Eda, sve nas je obavila prašina… Pogledam, leži pod stenom, samo sam viknuo: „Edo, brate“ – rekao je Almir Tahirović, Edinov kolega, koji od suza nije više mogao da govori.

Njegov kolega je objasnio da je Mujović bio pomoćnik kopača.

Rudari su prvo morali da ga izvuku ispod velikog komada uglja. Jedva su ga pomerili. Zavili su mu glavu nekom majicom, pokušali da zaustave krvarenje, sve vreme su proveravali ima li pulsa, a onda su ga čitava dva kilometra nosili na nosilima kroz hodnike rudnika do saniteta. Posle više od pola sata natčovečanskih napora, uspeli su da dođu do saniteta, pa do bolnice, u bolnici su lekari mogli samo da konstatuju smrt – pričali su juče potreseni rudari.

U rudniku mrkog uglja u selu Štavalj juče je bio muk. Stajale su sve mašine, proizvodne trake, rudari nisu sišli u jame. U pustom krugu preduzeća kraj ulaza u jame tek ponegde pojavio bi se poneki rudar, zabrinut, smrknuta lica, neki su bili uplakani.

Izvor:Kurir

About admin

Check Also

OVO JE GOST KOGA JE UBIO VLASNIK KAFANE: Posle svađe oko muzike gazda potegao pištolj i ubio mladića!(23)!

U pucnjavi u kafani u Novom Pazaru ubijena je jedna osoba, a četiri su ranjene. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d bloggers like this: